Huiskamers van de Horsten ingericht met steun van het Oranje Fonds

Op de Havikshorst en de Arendshorst zijn er op de begane grond  twee ruimtes van zo’n 90 vierkante meter beschikbaar gesteld voor buurtactiviteiten die door bewoners zelf georganiseerd kunnen worden.

Actieve bewoners

Een kernteam van vijf actieve bewoners is actief met het beheer van de huiskamers en met het organiseren van allerlei activiteiten. De Alliantie die de ruimtes kosteloos ter beschikking heeft gesteld zorgde onder meer voor de vloerbedekking . De verdere inrichting kwam voor rekening van de actieve bewoners.
Dankzij een fondsbijdrage van het Oranje Fonds van € 10.000 kon de inventarislijst van de inrichting  worden afgewerkt. Daarop stond bijvoorbeeld een professioneel kookfornuis dat wordt aangesloten op de broodvergister, die broodresten omzet in gas. Meerdere bewoners hebben zich ondertussen aangemeld om actief betrokken te worden bij het koken van maaltijden.
De stoelen en tafels zijn geschonken door de Alliantie en het Huis voor de Gezondheid. Ook Indebuurt033 heeft een financiële bijdrage geleverd om de begroting van de inrichting rond te maken.

Nieuwe activiteiten

De huiskamers worden gebruikt als vergaderruimte voor  bewoners en professionals,  jongeren -die in het kader van de aanpak van zwerfvuil als toezichthouder actief zijn-  komen er samen, er worden taal en conversatielessen voor nieuwkomers gegeven en in het weekend is er een zondagschool voor kinderen. Verder kunnen ouderen die op de Horsten wonen de  koffieochtenden bezoeken. Een kunstenaar geeft creatieve ochtenden, knutsel- en brij-activiteiten zijn er wekelijks onder leiding van Edy. Maar ook aan zaken als hulp en advies bij schulden kunt u in de Huiskamers terecht. Kerngroeplid Bert Vonk helpt u hierbij graag verder.

De leden van de kerngroep horen graag of u plannen of ideeën heeft om de Huiskamers in de Horsten tot een nog fijnere ontmoetingsplek te maken voor alle bewoners.

(6 Posts)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *