Hulp bij financiële problemen

Bert Vonk, lid van het kernteam van de huiskamers, helpt al jaren bewoners van de Horsten die financiële problemen hebben.

Met welke vragen kunnen wij als inwoners bij jou terecht?
“Met alle vragen op financieel gebied. Je kunt bij mij terecht als je zorgen hebt over geld, omdat je veel moeite hebt om rond te komen. Of als je al geldproblemen hebt, omdat je bijvoorbeeld je huur bijna niet meer kan betalen. Of als je steeds meer aanmaningen krijgt.”

En wat kun je dan voor ons doen?
“We kijken samen naar je inkomsten en uitgaven en wat we er aan kunnen doen om de uitgaven te verminderen. Als je al aanmaningen krijgt en je al schuldeisers hebt, kan ik voor je contact opnemen met de schuldeisers om tot een oplossing te komen. Dat kan bijvoorbeeld de Alliantie zijn, of een webwinkel als de Wehkamp.
En heel belangrijk, we moeten voorkomen dat er deurwaarders op de stoep gaan staan. Als dat al wel het geval is, help ik je aan iemand die je hiermee verder kan helpen. Bijvoorbeeld iemand van de Informatiewinkel van IndeBuurt033 in de Groene Stee of een medewerker van Stadsring 51.

En daarna?
“Als de financiële problemen opgelost zijn, verleen ik ook nazorg. En ook als je opnieuw ergens tegenaan loopt, kun je altijd bij me terugkomen.”

Hoeveel kost dit allemaal?
“Dit kost je niets. Mijn hulp is gratis. Ik doe dit werk al jaren op vrijwillige basis omdat ik graag wat wil doen voor de mensen die hier bij mij in de Horsten wonen. Ik ondersteun zo’n 60 mensen per jaar.”

Hoe kunnen we jou bereiken?
“Ik ben vaak in een van de huiskamers te vinden op de Havikshorst en Arendshorst. In ieder geval op woensdag, donderdag en vrijdag. Kom gerust langs voor een kop koffie en om een afspraak te maken. En anders kun je me bellen of mailen: 06 48 151 247 of gwvonk@hotmail.com

(1 Posts)

One thought on “Hulp bij financiële problemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *