We keep it clean!

‘Jong geleerd is oud gedaan’ luidt het spreekwoord. Dat is zeker van toepassing op het ‘Zakgeldproject’ dat in het kader van de aanpak van zwerfvuil op de Horsten wordt georganiseerd. 

Zwerfvuil

Laten we eerlijk zijn, wie de rommel op de parkeerplekken, in de binnentuinen en bij de vuilniscontainers ziet, krijgt niet bepaald een positief beeld van de Horsten. Daar valt niet tegenop te werken door Sight, de schoonmaakdienst  van de gemeente, de huismeesters van de Alliantie en enkele flatbewoners die de moed hebben om regelmatig zwerfvuil te verzamelen. Maar ook in de hal en het trappenhuis van de flats is het soms een rommeltje. Daarom geven tieners het goede voorbeeld geven.

‘We keep it clean’

De groep bestaat uit tieners vanaf 12 die onder begeleiding een aantal keren per week een ronde maken langs de flats om toezicht te houden op zowel het schoonhouden van de binnentuinen als van de gemeenschappelijke ruimten in de flats. Zij geven ook voorlichting over het afvoeren van grofvuil en signaleren waar er zwerfvuil is achtergelaten. De groep is herkenbaar aan hun opvallende jasjes met als logo: ‘Keep calm, we keep it clean’.
In de organisatie van deze groep wordt nauw samengewerkt met  Ferry de Smalen, de jongerenwerker in Liendert. Deze groep jongeren ontvangt hiervoor een zakgeldvergoeding.

Wij hebben nog plaats voor jongeren en een begeleider, die hiervoor ook een vergoeding krijgen.

Het Zakgeldproject is een activiteit van het ‘Zwerfvuiloverleg’ van de Horsten. Naast actieve bewoners zitten daar de volgende organisaties in: Indebuurt033, de Alliantie, de gemeente, de toezichthouders, Sight Schoonmaakdienst.

(6 Posts)

2 thoughts on “We keep it clean!

  1. Frans van de Klok

    Het is een begin om onze leef ruimte schoon te houden maar dan zullen we ook de couriers aan moeten pakken die hun bussen leeg vegen en de troep naast de wagen gooien dit is ook gemeld naar de gemeente eris nog niet op gereageert.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *