Over ons

De Alliantie is in 2016 begonnen met de bouw van appartementen bij de ingangen van de Arendshorst, Havikshorst en Valkenhorst. Op de begane grond van de Valkenhorst komt het nieuwe kantoortje van de Alliantie voor de beheerders van de Horsten. De twee ruimtes aan de Arendshorst en de Havikshorst worden aan de bewoners geschonken.  De Alliantie zorgt voor de basale inrichting, vloer, gordijnen, tafels en stoelen en een keuken in Huiskamer de Havikshorst.
Een groepje actieve bewoners heeft subsidie aangevraagd voor de verdere aankleding van de ruimtes en is al begonnen met het plannen van de eerste activiteiten, het maken van deze website en zij zullen waarschijnlijk eind september beginnen met het inrichten van de huiskamers.
De Alliantie stelt de ruimtes gratis ter beschikking omdat zij het belangrijk vindt dat het leefklimaat in de Horsten verbetert. Het doel van de huiskamers is dan ook dat bewoners van alle leeftijden en vanuit alle culturele of religieuze achtergronden elkaar beter leren kennen, samen leuke dingen doen en elkaar helpen om het wonen in de Horsten fijner te maken.
Veel mensen ergeren zich bijvoorbeeld aan het zwerfafval en de vieze liften en trappenhuizen. Samen kunnen we het beter maken! Nu kennen we elkaar vaak niet en mopperen we wel maar spreken elkaar niet altijd aan op ons gedrag of gewoontes.
De Huiskamers zijn er om plannen te maken, koffie te drinken, iets nieuws uit te proberen en elkaar te leren kennen.

Huiskamer de Havikshorst Heeft een keuken met een groot fornuis waar gezamenlijke maaltijden gekookt kunnen worden. Het gas voor het fornuis wordt gemaakt door een machine die broodresten omzet in gas. Zo koken we gratis op de resten van ons eigen oude brood!
In Huiskamer de Havikshorst kom je elkaar tegen voor een praatje en koffie of thee.

Huiskamer de Arendshorst Heeft ruimte om actief te worden. Er komt een tafelvoetbalspel, er vinden taallessen plaats en creatieve activiteiten.